A ZÖLDELLŐ ZONGORÁRÓL RÖVIDEN

Köszöntelek! A nevem Varga Zsuzsanna.
 
Három kisfiút nevelek, emellett igyekszem egyensúlyt teremteni az anyukaszerep és a végtelen szabadság és izgalom életérzése között, amit a zene nyújt nekem! De megéri! Mindkettő!
A Zöldellő Zongorát azért találtam ki, mert ezt a szabadság és önfeledtség érzést szeretném átadni a gyerekeknek zenei foglalkozásaimmal akár élőben Szegeden, akár online videó formájában. Valamennyien megérdemlik, hogy a zenélés öröme őket is megérintse.
 
Célom, hogy a zenélést élményekben gazdag kalandként éljék át, ezért az ő nyelvükön, az ő eszközeikkel igyekszem felkelteni a figyelmüket. Fontosnak tartom, hogy a lényeget ne fogcsikorgatva, hanem bulis, vidám hangulatban, de hatékonyan adhassam át nekik. Hogy mennyire sikerül ez? A videósorozatból kiderül! 🙂

ZENÉLÉS? DE MIVEL?

BÁRMIVEL!

A zenei foglalkozásokon akár tapsolással, énekléssel is részt lehet venni. Otthon használhattok fakanalat, vagy dobolhattok az asztalon. A videóban mutatok még néhány ötletet.

A ZENETANULÁS IZGALMAS IS LEHET!

Mi, felnőttek talán úgy érezzük, a zenélés nem más, mint vonalakon elhelyezkedő apró pöttyök kigúvadt szemmel, és lankadó figyelemmel való reménytelen leolvasása, értelmezése. Hacsak nem vagyunk borzasztóan motiváltak, ez az út, valljuk be, valóban nem kecsegtet túl sok izgalommal.
 
Az én megközelítésem teljesen más. 
 
Unalmas, elvont zenei fogalmak helyett könnyen megragadható képekkel, hangfelvételekkel magyarázok.
A vicces vizuális elemekkel (például bábok, rajzok, zenei társasjátékok), ugrálós játékokkal a gyerekek figyelme felkelthető és fenntartható!
Lelkesedésükkel észre sem veszik, hogy rengeteg új dolgot tanultak, ezáltal folyamatosan fejlődik:
-kreativitásuk,
-koncentráló képességük,
-logikai érzékük.
Mindezek a későbbi, iskolai tanulmányaik során is komoly előnyt jelentenek számukra, amellett, hogy roppant jól szórakoznak.

FŐKÉNT 5-8 ÉVESEKNEK AJÁNLOM A VIDEÓT

Ebben az életkorban a gyerekek minden újdonságra sokkal nyitottabbak. Szeretik a szerepjátékokat, számukra az egész élet egy nagy játszótér. Ugyanakkor értelmileg és érzelmileg már érettek a zenei feladatok, összefüggések átlátására.
 
Érdemes kihasználni ezt a fogékony időszakot. 

A ZENETANULÁS SIKERÉLMÉNYT AD, ÉS NÖVELI AZ ÖNBECSÜLÉST

Ha egy kisgyerek az érzi, hogy amibe belefogott, szórakoztató és érthető, akkor ez egyenes út lehet ahhoz, hogy igazán megszeresse azt a tevékenységet.
Hamar kialakulhat benne a „Meg tudom csinálni, ügyes vagyok!” általános viszonyulás a zenéléshez. Ez erősen növelheti az önbecsülését, ami a későbbi sikeres boldogulásához elengedhetetlen.

A ZENÉLÉS IGAZI ÖRÖMFORRÁS

A zenélésben az önkifejezésre is lehetőség van!
Milyen nagy öröm egy gyermek számára, ha zenéléssel saját belső érzelmeit ki tudja fejezni. Akár csak magának zenélget, akár mások előtt ad elő, ez egy igazán felszabadító érzés! Egy szelet az ő kis világából, az ő kis énjéből. Ha rákap az ízére, könnyen lehet belőle egy kis kreatív zeneszerző!

FEJLESZTI TOVÁBBÁ A MEMÓRIÁT ÉS A LOGIKÁT

Nagyon hosszú lenne felsorolni mindazt az előnyt, amit a zenélés hordoz.
A szem-kéz koordináció illetve a  koncentrálóképesség javulása, a fegyelmezettség, a logikai érzék és a memória fejlődése csak néhány azon területek közül, melyek ugrásszerű fejlődést eredményezhetnek.
HA MÉG MINDIG KÉTSÉGEID VANNAK, LÁSSUK VÉGÜL, MIT TARTALMAZNAK A RÉSZEK:

A VIDEÓ RENGETEG FIGYELEMFELKELTŐ ELEMET TARTALMAZ ÉRTÉKES MELLÉKLETEKKEL

A 10 részből álló sorozat tartalma:
  • – nagyjából 10 perc hosszúságú fordulatos videó 
  • – a videóhoz tartozó hanganyagok audio fájlban
  • – a videóban szereplő dalt bemutató képanyag (képkotta)
  • – 3 kérdéses, színes feladatlap megoldókulccsal, 
  • – a megfejtésért MEGLEPETÉS melléklet, egy titkos kódot kell beírni egy rejtett oldalra.
  • – a rejtett oldalon gratuláló videóban mutatom, mire használható pontosan a mellékelt játék, meglepetés. A társasjátékokhoz kinyomtatható játékszabály is tartozik!
 
Nagyon izgalmas kaland!
A sorozat részeit 3 naponta küldöm, ezért olyan email címet adj meg, melyet rendszeresen használsz, nehogy lemaradj a következő részről!
Feliratkozásodat követően AZONNAL küldöm az első részt az összes melléklettel, titkos oldal elérhetőségével együtt.
Barátsággal:
 
Varga Zsuzsanna