Zöldellő Zenész

 

Milyen esetben válaszd ezt a csoportos foglalkozást?

Válaszd ezt a foglalkozást, ha gyermeked zenével való megismerkedését

 • közösségi élményként,
 • interaktív formában,
 • változatos, játékos feladatok segítségével,
 • otthoni gyakorlást NEM igénylő módon

szeretnéd biztosítani.

Ajánlott életkor: 5-8 év

Szint: Kezdő

Zongora foglalkozás? Nem

Fontos hangsúlyoznom, hogy a Zöldellő Zenész foglalkozás NEM ZONGORAÓRA. A gyerekek a zenéléssel számtalan eszköz révén ismerkednek meg (ütős hangszerek, xilofon, csörgők, hangcsövek, tapsolás, dobogás, éneklés, dallamkíséret csoportosan és egyénileg), de konkrétan zongorázni nem tanulnak meg. Tekinthető ez egyfajta előszobaként a hangszeres zenetanuláshoz.

Mivel a zongora magánórákat 8 éves kortól javaslom, a zenei érdeklődésű családok számára kiváló választás lehet ez a foglalkozás 1-2 évig, melyet követően folytatható a zenélés komolyabb, egyéni vagy páros zongora magánóra keretében.

Miért jó választás ez a foglalkozás?

A foglalkozás alapvető célja, hogy a gyerekekben az az érzés alakuljon ki, hogy a zene lehet érthető és szerethető is, és a zenét ők maguk is alakíthatják, ahelyett, hogy a túlzott absztrakciókkal, megterhelő otthoni gyakorlatokkal már az elején negatív érzelmek kapcsolódjanak a zene befogadásához.

Azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akik nem döntöttek még konkrét hangszer mellett, de fogékonyak a zene iránt, ez optimális választás lehet. Nem szükséges ugyanis semmilyen hangszer, egyéb kellék sem otthonra, sem a foglalkozásra. A foglalkozás eszközeit minden alkalommal magam biztosítom (pl. ütős hangszer,  xilofon, füzetlapokon feladatok, játékleírások otthoni szorgalmi feladatokhoz).

A gyerekek önfeledten, a megfelelés kényszere nélkül vehetnek részt az órán, hiszen nincs számonkérés, kötelező házi feladat.

Nincs ugyan házi feladat, de rendszeresen adok szorgalmi feladatokat otthonra.

Milyen zenei célkitűzéseink vannak?

 1. belső hallás fejlesztése célirányos ritmus- és dallamgyakorlatokkal (dobon és zongorán előadott rövid motívumok)
 2. zenei elméleti alapok (tehát pl. hangjegyek, ritmusok leírása, kottázás, hangközök …)
 3. alapszintű zenélés – ehhez az ütős hangszereken kívül szuper a xilofon (ez már lehetővé teszi az együtt zenélést, nem igényel nagy anyagi befektetést, és előkészíti a talajt a későbbi komolyabb hangszeres tanuláshoz)

Helyszín, csoportlétszám, ár:

Helyszín: ÁkomBákom gyerekkönyv- és játékbolt  (6722 Szeged, Bartók tér 4.)

Csoportlétszám : 5 fő-10 fő

Foglalkozás rendszeressége: heti 1 alkalom (45 perc)

Ára:

 • 1.890 Ft/alkalom vagy
 • havibérlet: 6.990 Ft HELYETT augusztus 25-ig jelentkezés esetèn 6.490 Ft. Aki eddig jelentkezik, a 6.490 Ft havidíj a tanèv soràn garantàltan nem emelkedik.

Mièrt èrdemes havibèrletet vásárolni?

 • Pènzt spórolhatsz: A havibèrlet havonta 4-5 foglalkozás árát tartalmazza, így kedvezmènyes bèrlet vásárlása esetén alkalmankènt akár közel 600 Ft-ot is megspórolhatsz a tènyleges óradíjból.*
 • ÁkomBákom kupon jár a havibérlet mellé: minden hónapban 1 alkalommal ingyenesen vehetsz részt az ÁkomBákom valamelyik szombati foglalkozásàn. (Kupon èrtèke havi 890 Ft)
 • Ajànld másoknak program: ha elhozol egy olyan érdeklődőt a foglalkozásra, aki szintén bérletet vesz, 1 hónapig mindketten 50%-os áron kapjátok a havibèrletet a fenti ÁkomBákom kuponnal együtt.

* 5 alkalmas hónapra értendő, melynèl 1300 Ft-ra jön ki egy alkalom